Heb jij een zakelijk telefoonnummer?

Heb jij een zakelijk telefoonnummer?

Wanneer je een ondernemer bent, moet je hoe dan ook altijd goed bereikbaar zijn. Een zakelijk telefoonnummer kan hierbij van goede toepassing zijn aangezien dit ten eerste professionaliteit uitstraalt. Ten tweede houdt een zakelijk telefoonnummer in dat je een telefoonnummer krijgt zonder geografische aanduiding. Naast de professionaliteit en de geografische aanduiding zitten er nog veel meer voordelen aan het hebben van een zakelijk telefoonnummer. Heb jij als ondernemer of werknemer al een zakelijk telefoonnummer? Hieronder lees je de voordelen van het hebben van zo’n zakelijk telefoonnummer als ondernemer, werkgever of werknemer.

Eén van de belangrijkste communicatiekanalen is de telefoon

Hoewel we de afgelopen decennia enorm veel technologische ontwikkelingen hebben meegemaakt in de wereld, blijkt dat tot op de dag van vandaag de telefoon alsnog als één van de meest belangrijke communicatiemiddelen gezien wordt, vooral op de werkvloer. De afgelopen jaren zijn er verschillende sociale media kanalen ontworpen zoals Instagram, Facebook en LinkedIn. Daarnaast zijn websites op het wereldwijde web ook enorm verbeterd wanneer er gekeken wordt naar communicatiefuncties. Op een overgrote deel van de websites kun je nu bijvoorbeeld een chat starten met één van de medewerkers. Ook kun je de FAQs lezen en ook op deze websites wordt verwezen naar de sociale media kanalen. Ondanks deze technologische ontwikkelingen blijft de telefoon alsnog één van de belangrijkste communicatiemiddelen, aangezien je direct contact hebt met elkaar.

Een zakelijk telefoonnummer zorgt voor een professionele uitstraling

Jij en jouw bedrijf zullen al snel merken dat het hebben van een zakelijk telefoonnummer zorgt voor een professionele uitstraling. Wanneer je namelijk manager of ondernemer bent van een bedrijf met meerdere vestigingen, kan het ideaal en essentieel zijn om een telefoonnummer te hebben dat begint met 085 of 088. Een zakelijk telefoonnummer dat begint met 085 of 088 is ideaal. Hiermee heb je één nummer, waarmee alle zaken geregeld worden op het gebied van klantenservice, vragen en afspraken. Bovendien blijft je reputatie hoog met een zakelijk telefoonnummer dat begint met 085 of 088. De telefoonnummers die beginnen met 0900 hebben een slechte reputatie. Het draait hier meestal om betaalde servicenummers. Hierbij krijgen klanten vaak te maken krijgen met hoge kosten in combinatie met lange wachttijden.

De communicatie zal sneller en voorspoedig verlopen

Wanneer je een zakelijk telefoonnummer aanschaft met de cijfers 085 of 088 zul je merken hoe voordelig dit zal zijn op het gebied van communicatie. Ten eerste kun je verschillende series aanschaffen. Je hebt oplopende nummers waardoor je gemakkelijk je verschillende vestigingen kunt onderscheiden met verschillende nummers. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om de communicatie beter te laten verlopen door gebruik te maken van de welbekende keuzemenu’s, muziekfragmenten of wachttonen. Bovendien kun je ook nog instellen dat klanten een bericht kunnen en mogen achterlaten wanneer er op dat moment geen medewerker beschikbaar is. Met een zakelijke telefoonnummer dat begint met 088 of 085 heb je dus eindeloos veel mogelijkheden om de communicatie te verbeteren en te versoepelen.

De klanten zullen jouw zakelijke telefoonnummer op prijs stellen

Doordat je grote stappen maakt qua verbetering op het gebied van communicatie, zal je ook snel genoeg grote stappen maken op het gebied van klantervaringen. Op het moment dat jij bijvoorbeeld geen zakelijk telefoonnummer hebt, kan het vaak voorkomen dat jij of je collega’s een klant niet te woord kunnen staan. Dit kan verschillende redenen hebben. Soms zit je met z’n allen in een vergadering of heb je net niet je telefoon bij de hand. Dit probleem kun je verhelpen met de aanschaf van een zakelijk telefoonnummer. Je hebt dan vaak een keuzemenu of verschillende wachttonen en muziekfragmenten die je in kunt schakelen. De klantervaring zal hierdoor aanzienlijk verbeterd worden omdat de communicatie veel efficiënter verloopt.

Je bent niet aan een regio verbonden met dit nummer

Wanneer je een zakelijk telefoonnummer aanschaft, ben je vanaf dat moment niet meer verbonden aan één of meerdere regio’s. Jouw zakelijk telefoonnummer kan nu in heel Nederland gebruikt worden. Hierdoor kun je ten eerste jouw bedrijf een nieuw leven inblazen op grotere schaal. Ten tweede zorg je er ook voor dat klanten die bijvoorbeeld verhuizen, zich geen zorgen hoeven te maken over het eventueel overstappen van jullie bedrijf naar een ander bedrijf. Wanneer je bijvoorbeeld alleen vestigingen in Zuid- -Holland hebt, zal een zakelijk telefoonnummer je niet weerhouden om ook vestigingen in andere provincies te openen. Je verbreedt dus ten eerste je eigen horizon met een zakelijk telefoonnummer. Daarnaast zorg je ervoor dat je overal bereikbaar bent in Nederland voor zowel nieuwe als oude klanten.

Met een zakelijk telefoonnummer kun je nummers doorschakelen

De communicatie verbetert ook op het gebied van bereikbaarheid en doorschakelen. Wanneer je als bedrijf een eigen telefoonnummer hebt, kun je moeilijker bepaalde telefoonlijnen doorschakelen naar mobiele telefoonnummers. Als je een zakelijk telefoonnummer aanschaft, zal deze mogelijkheid er wel zijn. Je kunt met een zakelijk telefoonnummer telefoonlijnen doorschakelen naar mobiele nummers. Zo kun je klanten bijvoorbeeld ten allen tijde laten praten met hun vaste werknemer. Wanneer je bijvoorbeeld een loodgieter bent, kan het nog wel eens van pas komen dat ieder adres zijn ‘eigen’ loodgieter krijgt aangewezen, zodat hij of zij precies weet hoe een huis in elkaar steekt. Op het moment dat er problemen zijn bij een specifiek adres, is er dus ook de mogelijkheid dat deze klanten kunnen spreken met hun ‘vaste’ loodgieter.

Een zakelijk telefoonnummer heeft dus meerdere voordelen

De hierboven genoemde voordelen zijn van toepassing voor bedrijven die regionaal of nationaal te werk gaan. Op het moment dat jij een eenmanszaak hebt in een klein dorpje, is het niet nodig om een zakelijk telefoonnummer aan te schaffen. De mogelijkheid voor het aanschaffen van een zakelijk telefoonnummer is vooral voordelig en doelmatig voor bedrijven die groot zijn . Het is daarom ten allen tijde verstandig om goed na te denken over zowel de voordelen als de nadelen van een zakelijk telefoonnummer. Houd daarom altijd goed in je achterhoofd dat een zakelijk telefoonnummer een telefoonnummer is zonder geografische aanduiding, waardoor de mensen niet meteen weten waar jouw bedrijf gevestigd is. Voor lokale bedrijven is de geografische aanduiding bijvoorbeeld van essentieel belang.

Een mobiel nummer

Is het je teveel gedoe om een vast nummer aan te schaffen maar wil je zakelijk en prive toch gescheiden houden? Kies er dan voor om extra mobiele nummer aan te schaffen. Op deze manier voorkom je dat klanten je op zondag ochtend je bed uit bellen. Tevens kun je buiten kantoortijden je mobieltje uitzetten maar ben je wel beschikbaar voor je vrienden en familie. Wil je niet met 2 mobieltjes lopen? Schaf dan een telefoon met dual sim aan. Zo kun je 2 simkaartjes in 1 telefoon stoppen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *