De 5 leukste relatiegeschenken voor je zakenrelaties

De 5 leukste relatiegeschenken voor je zakenrelaties

Bij het onderhouden van zakenrelaties worden er vaak relatiegeschenken gegeven. Je zult er zelf misschien ooit wel eentje ontvangen hebben of er zelf een geschonken hebben. Het kan lastig zijn om te bedenken wat je een zakenrelatie wilt geven. Ga je rekening houden met de huidige trends of kies je juist een traditioneel geschenk. Omdat het lastig is word je een handje geholpen. De 5 leukste geschenken voor je zakenrelaties zullen volgen.

Een gepersonaliseerd notitieboekje

Brainstormsessies en vergaderingen vragen altijd veel aandacht en bevatten veel informatie. Het is daarom handig om hulp bij je te hebben, zodat je deze vracht aan informatie kunt opslaan. Een notitieboekje is een ideaal hulpmiddel voor deze informatie volle uurtjes. Wanneer je een gepersonaliseerd notitieboekje als geschenk geeft laat je twee dingen zien. Als eerst laat je zien dat je aandacht hebt besteed aan dit cadeau. Daarnaast laat je zien dat je het op prijs stelt dat er tijd vrij wordt gemaakt om met jou te kunnen werken. Het personaliseren kan door een notitieboekje te bedrukken met een bedrijfslogo of de naam van een relatie. Relatiegeschenken hoeven niet altijd groot te zijn, kleine relatiegeschenken vallen vaak ook in de smaak.

Een luxe thee- of koffieset

Naast een het gepersonaliseerde notitieboekje is een luxe thee- of koffieset ook een uitstekend relatiegeschenk. Wel natuurlijk alleen voor de relaties waarvan je weet dat ze van een lekkere kop koffie of thee houden. Een voorbeeld is het geven van een koffiezetapparaat of een thee infuser. Beide zijn sets die mensen graag in ontvangst nemen. Wanneer je zo’n luxe cadeau geeft laat je duidelijk zien dat de relatie veel voor je betekent en dat je daarbij ook hun interesses en smaak kent. Wat mij betreft valt dit ook wel onder originele relatiegeschenken.

Een nieuwe bluetooth speaker

Wanneer je kijkt naar de huidige trends is technologie toch wel de grootste. Een relatiegeschenk die bij deze trend past is daarom ook zeer geschikt. Een nieuwe bluetooth speaker is voor veel relaties een welkome verrassing. Zeker voor relaties die veel onderweg zijn. Deze mensen kunnen onderweg gebruik maken van een bluetooth speaker om te luisteren naar een podcast of hun favoriete muziek. Je kunt kiezen voor een compacte speaker die makkelijk is om mee te nemen of voor een grote speaker met geweldig geluidskwaliteit. Naast de speaker kun je ook kijken voor headphones. Kijk bij de keuze naar wat het beste bij de zakenrelatie past.

Een powerbank voor het opladen

Zakenrelaties die veel onderweg zijn kunnen, naast een bluetooth speaker, ook plezier hebben van een powerbank. Een powerbank als relatiegeschenk zorgt ervoor dat relaties onderweg altijd online kunnen blijven. Wanneer je veel onderweg bent voor werk, zul je vast en zeker de telefoon, tablet of laptop vaak moeten gebruiken. Met een powerbank zorg je ervoor dat je ook onderweg kunt opladen en dus niet hoeft te wachten tot er een stopcontact in de buurt is. De powerbank kun je tegelijkertijd ook laten bedrukken. Denk hierbij aan een bedrijfslogo of een naam. Dit zorgt ervoor dat het cadeau persoonlijker wordt. Dit kunnen zakenrelaties wel waarderen.

De draagbare reisparaplu houd je droog

Een heel ander relatiegeschenk wat ook handig is voor zakenrelaties die veel onderweg zijn is een paraplu. Niet een grote onhandige paraplu, maar een compact versie. Een draagbare reisparaplu is zeer makkelijk mee te nemen. Je kunt ze opvouwen en het weegt bijna niets. Het past makkelijk in een koffer. Zakenrelaties hoeven niet meer bang te zijn om natgeregend te worden, want een draagbare reisparaplu houdt ze droog. Dit geschenk is een heel simpel, maar erg leuk cadeau om te geven.

Kies een cadeau dat past

Je kunt eeuwig bezig blijven met opties geven voor goede geschenken, maar deze vijf suggesties geven je een goede start om relaties op een leuke manier te bedanken. Misschien is één van deze vijf voorbeelden een perfect cadeau voor je zakenrelatie en anders heeft het mogelijk inspiratie gebracht. Bij het uitzoeken van een geschenk is het belangrijk dat je kijkt naar de individuele smaak van een relatie. Als je moeite hebt met het maken van een keuze, kun je het best naar een collega of ander persoon gaan om te vragen om advies. Uiteindelijk zul je dan altijd een geschikt cadeau vinden dat aansluit bij de interesses van een relatie.

Het waarderen van relaties is belangrijk

Je geeft relatiegeschenken omdat het belangrijk is dat je aan zakenrelaties waardering toont. Je wilt aangeven hoe je de relatie waardeert en dankbaar bent dat deze er is. Deze waardering toon je omdat er bijvoorbeeld hulp is gegeven aan je bedrijf of omdat de relatie een belangrijke rol heeft gespeeld in je leven. Relaties zijn altijd erg blij als er waardering aan ze wordt getoont. Dit versterkt de relatie. Door een geschenk te geven ben je bezig met het ‘onderhouden’ van je relaties. Je laat aan andere zien dat je ze niet alleen waardeert, maar ook bereid bent om te investeren in een relatie.

Andere redenen voor het geven van geschenken

Er zijn naast het tonen van waarderen, nog meer redenen om een geschenk te geven aan een zakenrelaties. Je kunt het namelijk inzetten als een promotie voor een bedrijf. Dit kun je gemakkelijk doen door een bedrijfsnaam of -logo op een cadeau te plaatsen. Hierdoor vergroot je mogelijk de naamsbekendheid en heeft een bedrijf meer exposure. Een geschenk inzetten voor netwerken is een andere reden. Een potentiële klant kan een blijvende indruk krijgen doordat hij of zij een geschenk ontvangt. Je onderscheid jezelf hiermee ten op zichten van mogelijke concurrentie.

Een relatiegeschenk betekent veel

Het allerbelangrijkste om te weten is dat een geschenk veel betekent voor een zakenrelaties. Je toont waardering en creëert of verbeterd de band tussen jullie. Investeer daarom ook tijd in het uitzoeken van een juist geschenk. Misschien zit het juiste idee tussen deze 5 geschenken of heeft het je de perfecte inspiratie gebracht. Dit hoeft niet perse duur te zijn, maar kan ook iets kleins en goedkoops zijn zoals een pen. Laat een relatie weten wat ze voor je betekenen met een geschenk dat past bij de band of hun persoonlijke interesse. Hier zullen ze altijd blij mee zijn.

Ben je zelf creatief? Een flowerbox valt ook vaak wel in de smaak, bedruk de doos met je logo en je hebt iets super origineels. Heb jij nog tips voor andere relatiegeschenken ideeën?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *