Instagram volgers kopen? Niet doen!

Instagram volgers kopen? Niet doen!

Sociale media wordt steeds populairder. Daarnaast willen veel mensen en bedrijven hun producten of merken vergroten. Tegenwoordig is het mogelijk om instagram volgers te komen. Het klinkt misschien als een mooi idee: je legt een relatief klein bedrag neer om instagram volgers te kopen en je krijgt binnen enkele minuten de hoeveelheid volgers toegevoegd aan jouw Instagram account. Wil je instagram volgers kopen? Dat is sterk af te raden, ondanks de mogelijke grote verleiding. Groeien om instagram doe je namelijk niet door volgers te kopen, maar door tijd te investeren. In deze blog lees je meer over waarom het een slecht idee is om te kiezen voor instagram volgers kopen.

Waarom kiezen mensen voor instagram volgers kopen?

Voordat ik verder inga op de redenen om geen instagram volgers te kopen, is het eerst van belang om te weten waarom mensen überhaupt de behoefte voelen om instagram volgers te kopen. Ten eerste speelt de verleiding een grote rol. Je kunt namelijk jarenlang je best doen om volgers te verwerven, maar je kunt ze dus ook letterlijk kopen. Dit gaat net zo makkelijk als het kopen van een zak chips in de supermarkt. Daarnaast denken mensen dat een hoog aantal volgers bepaald hoe succesvol ze al dan niet zijn. Niks is echter minder waar, want uiteindelijk draait het hier helemaal niet om. Maar waar draait het wel om en wat maakt het een slecht idee om instagram volgers te kopen? Je leest hieronder waarom je dat niet moet doen.

Waarom geen instagram volgers kopen?

Eigenlijk moet je instagram volgers verdienen. Dit doe je niet door ze te kopen. Gekochte volgers staan ook wel bekend als ‘fake followers’. Dit heeft kort gezegd een negatief effect op je reputatie op Instagram: het tegenovergestelde effect van wat je in feite wilde bereiken. Daarnaast zegt het aantal volgers dat je hebt, ook helemaal niks. Dit komt omdat deze volgers gekocht zijn en hoogstwaarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn in de content die jij post. Waar je wel wat aan hebt is een band opbouwen met je volgers. Dit doe je door te engagen met je volgers. Je vindt een balans tussen jouw eigen passie, en dingen die je wilt posten en de behoeften van je volgers. Je wilt immers dat de volgers die je hebt oprecht geïnteresseerd zijn in je content en dat je geloofwaardig overkomt als bedrijf of persoon. Dat ga je niet redden met fake-volgers.

Stop moeite in het proces

Als je op instagram wilt groeien als persoon of als bedrijf zul je moeten realiseren dat het om een proces gaat. Het is niet realistisch om van de een op de andere dag ineens duizenden volgers te hebben. En mocht je dat wel hebben, dan zullen zij niet geïnteresseerd zijn in je content. Daarbij kunnen ze je ook gewoon weer ontvolgen. Zinloos dus. Het opzetten van een succesvol Instagramaccount kost veel moeite, tijd en energie. Je zult een band met hen moeten opbouwen en je engagement verhogen. Nogmaals: stop moeite in het proces. Alleen zo zul je uiteindelijk echt succesvol worden op Instagram. Oké, maar wat als je geen Instagram volgers wilt kopen, maar wel wilt groeien. Je wilt tevens een band opbouwen met je volgers. Hoe doe je dit? Hieronder deel ik een aantal tips en ideeën met je om je engagement te verhogen.

Maak met name video content

Het is leuk om afbeeldingen te posten en je kunt hier al een hoop engagement mee innen, mits je relevante en unieke content plaatst. Maar er is een manier waarmee je nog meer engagement kunt krijgen. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat de engagement meermaals hoger is bij video content. Je zult alsnog wel met een aantal zaken rekening moeten houden. Het moet niet zomaar een video zijn, want die kan iedereen maken. Je moet er wel voor zorgen dat de video’s die je post goed doordacht zijn en inhoudelijk ook een meerwaarde hebben. Door inhoud te posten waar mensen iets aan hebben, zullen mensen vaker engagen. Bovendien kun je denken aan IGTV en stories op Instagram, waarmee je de engagement kunt verhogen.

Less is more

Je hebt de uitspraak: ‘less is more’ vast wel eens gehoord. Ofwel: minder is meer. Waar komt dit op neer als het gaat om Instagram hashtags? Je regelmatig tags op Instagram voorbij komen die niet of nauwelijks relevant zijn voor de post. Het is zo dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Het is inderdaad zo dat je met meer hashtags waarschijnlijk meer bezoekers trekt. Maar het verhaal is bijna hetzelfde als bij Instagram volgers kopen. Je trekt namelijk bezoekers aan die hoogstwaarschijnlijk helemaal geen interesse hebben in de content die jij plaats in het geval dat je hashtags gebruikt die helemaal niet relevant zijn voor jouw posts. Kortom, deze bezoekers zullen niet interacteren met de door jou geplaatste content. Het is aan te raden om wel gebruik te maken van hashtags, maar gebruik alleen hashtags die echt relevant en uniek zijn voor jouw content. Hierdoor zul je bezoekers aantrekken die oprecht geïnteresseerd zijn in de content die jij post, en ook zullen interacteren.

Gebruik alleen relevante tags

Net zoals ik bij hashtags noemde, gaat het bij tags om hetzelfde idee. Namelijk: kwaliteit boven kwantiteit. Ook hier geldt namelijk dat wanneer je willekeurige mensen gaat taggen om een groter bereik te krijgen, mensen afhaken. Je trekt weer bezoekers naar je Instagrampagina die geen interesse hebben in jouw content. Tag daarom alleen mensen en bedrijven die echt relevant zijn voor jouw merk. Je kunt ook contact opnemen met influencers of je medewerkers inzetten als ambassadeur van je bedrijf. Help elkaar om te groeien op Instagram en deel elkaars content.

Conclusie

Samenvattend is het sterk af te raden om Instagram volgers te kopen, omdat je dan bezoekers trekt die niet oprecht geïnteresseerd zijn in jouw content. Als je echt wilt groeien op Instagram, zul je tijd en moeite moeten steken in je Instagramaccount en een band moeten opbouwen met je volgers. Dit kun je op verschillende natuurlijke manieren doen, zoals met name videocontent maken, relevante hashtags en tags te gebruiken. Zorg ervoor dat je instagram feed er goed uitziet, zodat mensen het waard vinden om je te volgen. Onthoud dat het een lange weg is, maar het zeker een weg die de moeite waard is.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *