Geld verdienen met bloggen, hoe doe je dat?

Geld verdienen met bloggen, hoe doe je dat?

Geld verdienen met bloggen, bestaat dat wel? Absoluut! Ik heb al jaren een mama blog waarop ik van alles schreef over het leven als moeder. Inmiddels is mijn blog een echte lifestyle blog geworden waar ik van alles schrijf over datgene wat er in mijn leven speelt. Mijn blog was in eerste instantie ook de reden waarom ik mij inschreef bij de KVK. Het idee om als VA te starten kwam pas veel later. Maar ik vind bloggen zo leuk, dus inmiddels heb ik ook nog een reisblog en schrijf ik regelmatig blogs op deze site.

Geld verdienen met het schrijven van blogs

Meer en meer van ons dagelijks leven verplaatst zich naar het internet. Tegenwoordig lezen we er niet alleen onze krant meer, maar bestellen we er onze boodschappen en houden we contact met onze familieleden. Daarnaast schakelen we al snel de hulp in van internet blogs en artikelen voor advies en inspiratie. Zowel bedrijven als particulieren maken tegenwoordig gebruik van de blogfunctie op hun websites, om zo jou te informeren over artikelen en te overtuigen om die van hen te kopen. Het lijkt misschien overbodig om in 2022 nog te gaan bloggen door het grote aanbod dat er al is, maar niets is minder waar. Juist rond deze tijd is de drempel laag en het profijt hoog in deze branche. Je kunt in deze tijd dus nog steeds geld verdienen met bloggen.

De groei blijft stijgen

Het aantal websites dat onze internetbrowser doorzoekt wanneer jij iets in de zoekmachine typt, blijft maar stijgen. Er komt dagelijks content bij op het internet en er zijn wereldwijd meer dan 1,5 miljard verschillende websites die je kan bezoeken. Dit moet echter niet gezien worden als een nadeel, maar juist als een voordeel. De vele online blogs betekenen dus ook dat wanneer jij als bedrijf of merk geen blogartikelen hebt, je al snel achterloopt op de concurrent. Als bedrijf of ondernemer, profiteer je er dus juist van als er wel een blog aanwezig is. Zo laat je niet alleen zien dat je met de tijd meegaat, maar dat je verstand hebt van je vak of product.

Vindbaarheid van de website

Voor een bedrijf zijnde levert een blog niet alleen extra klantenbinding aan doordat je de kennis laat zien die je in huis hebt, maar het heeft ook directe financiële pluspunten. Wanneer je een blogartikel op je website hebt over een gerelateerd onderwerp, betekent dit ook automatisch dat de website door een zoekmachine als Google, hieraan gekoppeld wordt. Dit betekend dat je sneller in de zoekresultaten terecht zal komen en dus een grotere kans hebt dat iemand jouw product of dienst te zien krijgt. Doordat zij dan als eerste bij het blogartikel terecht komen, hebben ze al genoeg informatie gekregen over dit onderwerp, en zullen ze eerder klant worden en zullen blijven.

Geld verdienen met bloggen

Veel mensen denken eraan om te gaan bloggen, wanneer ze hun standaard 9 tot 5 baan zat zijn. Het lijkt een dromerig bestaan, lekker op de bank weggezakt zitten en stukjes tekst schrijven over onderwerpen die je leuk vindt. Nog beter zelfs, je hoeft er niet eens voor thuis te zijn, ook schrijven vanuit een warm land is mogelijk. Maar om hieraan te beginnen en dit te bereiken, zit ook moeite. Een blog starten kan iedereen, maar deze moet vervolgens ook groeien zodat je de mensen bereikt die je wilt bereiken. Aan het begin zal je met bloggen niet direct veel verdienen, maar met een goede inzet kan je in het eerste jaar al snel naar de 500 tot 1000 euro per maand toe gaan.

De aanwezigheid online

Om ervoor te zorgen dat je niet doet wat iedereen al doet, is het van belang om een strategische blog niche te kiezen. Dit houdt in dat je een soort overkoepelend thema of onderwerp vormt voor je blog, waarbinnen je jezelf dan kan specialiseren. Op deze manier komen mensen eerder bij jou terecht dan bij anderen. Deze niche kan gekozen worden door bijvoorbeeld te kijken naar je interesses, het publiek dat je wilt aantrekken en de mogelijke winstgevende onderwerpen. Zodra je een duidelijke niche hebt, is het voor bedrijven ook gemakkelijker om jouw blog uit te kiezen voor een samenwerking of sponsoring. Dit is een van de manieren waarop je geld kan verdienen met de artikelen die je schrijft.

Hoeveel geld kun je met een blog verdienen?

Voor verschillende soorten blogs gelden andere regels voor het beheren en winstgevend maken ervan. De meest voorkomende branches of niches binnen de blogs zijn zakelijke- en marketing blogs, financiële of gezondheidsblogs, mode- en voedingsblogs en tot slot de reisblogs. Deze verschillende niches hebben een andere manier van inkomsten genereren. Zo zal een reisblog inkomsten kunnen genereren doordat de verschillende bedrijven de bloggers gratis de reis laten maken wanneer ze erover schrijven. Een foodblog bijvoorbeeld eerder een samenwerking zou aangaan over producten en ingrediënten. Geld verdienen met een blog kan op verschillende manieren, door samenwerkingen zoals hiervoor genoemd, maar ook door sponsoringen van relevante bedrijven en het verkopen van gerelateerde producten. Sommige bedrijven zullen zelfs betalen voor het feit dat je een linkje naar hun website of product maakt, waardoor zowel jij als de ander er profijt van hebt.

Content, content, content

Bij het maken van de blog content gaat het niet alleen maar om een goede kwaliteit artikelen, maar ook om het aantal hiervan. Let erop dat je hierbij niet alle artikelen direct achter elkaar plaatst, maar dat je een vorm van consistentie kan krijgen in deze posts. Bijvoorbeeld drie tot vier keer per week, om op deze manier altijd wat nieuws te lezen te hebben voor de vaste bezoekers.

Het plannen van de verschillende artikelen en onderzoek doen ernaar kan veel tijd innemen, maar het kiezen van de juiste onderwerpen is wel cruciaal. Als je weet wat de behoeften en interesses van je doelgroep zijn, kan je hier op inspelen. Dit betekend ook dat je je qua marketing en samenwerkingen, kan richten op zoekwoorden die voor veel interesse en resultaten leiden.

Waardevol voor jezelf en anderen

Bloggen is niet alleen waardevol vanuit financieel oogpunt. Het is daarnaast ook zeker wat waard voor jezelf. Het dwingt je om na te denken over nieuwe onderwerpen of dieper in te gaan op onderwerpen waar je al iets van wist. Dit zorgt ervoor dat je sneller op nieuwe inzichten zal komen en je leert deze onder woorden te brengen. Deze communicatieve skills kan je op verschillende momenten in het leven inzetten, ook in de offline wereld. Bijvoorbeeld tijdens een gesprek met een potentiële klant of iemand anders die interesse heeft in dit onderwerp. Daarnaast staat het ook altijd mooi op het CV, voor een toekomstige werkplek.

Instagram inzetten naast je blog

Naast mijn blog haal ik ook inkomsten uit mijn instagrampagina. In mijn blog “Groeien op Instagram” vind je de nodige tips. Ook hier maak ik erg veel content om op te vallen. Bedrijven betalen mij voor een promotie en dit is dan ook mijn verdienmodel. Wat mensen vaak denken is dat ik een paar plaatjes schiet en dan achterover hang en de gratis producten maar binnen blijven stromen. Niks is minder waar. Het is keihard werken, met een instagram strategie.

Bloggen als bedrijf

Iedereen met een eigen bedrijf raad ik aan om regelmatig te bloggen, ook al is dat niet je “main business”. Door regelmatig een blog te plaatsen ziet google dat je niet stil zit en er regelmatig nieuwe content geplaatst wordt. “Dode websites” waar voor het laatst 36 jaar geleden iets op gepost is, zijn meteen een stuk minder interessant. Tevens is het goed voor interne linkbuilding.

Geld verdienen vanuit huis

Veel mensen beginnen met bloggen omdat ze geld willen verdienen vanuit huis. Realiseer je dat geld verdienen met bloggen tijd kost en dit in 3 dagen is geregeld. Zelf blog ik nu al een paar jaar, maar ben ik al veel langer zichtbaar online. Ik haal sinds kort pas een redelijk inkomen uit het bloggen. Heb dus geduld en zet door. Geef niet op na de eerste tegenslag.

Hulp nodig?

Wil jij heel graag beginnen met bloggen maar weet je niet waar te starten of heb je domweg geen tijd? Of ben jij al blogger en wil je geld verdienen met bloggen? Stuur mij een mailtje en plan een gratis kennismakingsgesprek in, zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *