Instagram voor beginners

Instagram voor beginners

Instagram is een van de grootste sociale netwerken van het moment. Het platform, dat eigendom is van Facebook, is de laatste jaren significant gegroeid en is vooral erg populair onder jongeren. De app heeft als voornaamste functie het plaatsen van foto’s, maar in de loop van de jaren zijn er steeds meer functies bijgekomen. Mede hierdoor is Instagram dus leuk voor iedereen, ook voor jou! Maar als je nog niet zo bekend bent met Instagram kan het lastig zijn om uit te vogelen hoe de app nou precies in elkaar steekt, en wat je er allemaal mee kunt. Daarom leggen ik je “Instagram voor beginners” uit, zodat jij binnenkort al je leukste foto’s kunt plaatsen op Instagram. Want content maken is helemaal niet zo moeilijk hoor.

Wat is Instagram voor een app?

Instagram is dus een sociaal netwerk, of sociaal platform waar jouw foto’s centraal staan. Je kunt er al je foto’s en video’s op plaatsen, maar je er kunt bovenal heel veel foto’s en video’s van anderen zien. En dat allemaal direct vanaf je telefoon, tablet of laptop. Instagram draait dus vooral om deze foto’s en video’s, maar je kunt onder je foto of video ook een beschrijving plaatsen. Dit wordt dan ook veelvuldig gedaan, veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een leuke tekst, of wat informatie bij te voegen onder hun foto. Veel bedrijven of nieuwssites die gebruik maken van Instagram kunnen hier ook nuttige informatie kwijt.

Wat kun je allemaal op Instagram?

Zoals gezegd draait Instagram voornamelijk om de foto’s en video’s die je erop plaatst. Maar je kunt meer Instagram, zo kun je er ook zogenaamde reels bekijken. Korte filmpjes, waar je snel doorheen kunt scrollen. Maar er is ook je persoonlijke zoekpagina. Hier vindt je voorgestelde posts van andere gebruikers die je kunt bekijken. Dit is vooral makkelijk wanneer je net nieuw bent op Instagram en wat interessante mensen of pagina’s wilt gaan volgen. Instagram voor beginners is daarom vaak nog best makkelijk gemaakt. Wanneer je begint met het volgen van een aantal mensen zul je al gauw voorstellen krijgen om andere mensen te volgen die je wellicht ook interessant vindt.

Een Instagram account aanmaken

Bij een Instagram voor beginners handleiding kan er natuurlijk één ding niet ontbreken, een beschrijving van hoe je een account aanmaakt. Op je telefoon is dit heel gemakkelijk. Als eerste download je uiteraard de Instagram app, en wanneer je al een Facebook account hebt kun je hier al direct mee inloggen. Heb je dit nog niet, dan kun je een nieuw account aanmaken. Dit doe je door je gegevens in te vullen waar ze naar vragen en een gebruikersnaam te bedenken. Het is makkelijk om hierbij te gaan voor een naam die herkenbaar is voor anderen. Hierna kun je ervoor kiezen om Instagram toegang te geven tot je contacten, zodat Instagram zelf al bekenden kan opzoeken. Wil je dit niet dat kun je deze uiteraard gemakkelijk zelf opzoeken.

De betekenis van de instagram icoontjes

Op Instagram vindt je veel verschillende icoontjes. Het is handig om te weten wat deze betekenen, wanneer je als beginner voor het eerst gebruik maakt van Instagram.

Als eerste heb je het huisje, als je hier op klikt ga je naar het beginscherm van je account.

Daarnaast heb je het vergrootglas, die is je zoekpagina, hier kun je zoeken naar account’s, foto’s etc.

Verder heb je het filmbord, hier vind je de reels. Het plus icoontje is om een foto te plaatsen en als laatste heb je het personen icoontje, hier vindt je een overzicht van jouw account.

Een foto posten op instagram

Het meest essentiële van Instagram is natuurlijk het plaatsen van foto’s. In een Instagram voor beginners handleiding kan dit daarom zeker niet ontbreken. Om een foto of video te plaatsen klik je op het plus icoontje. Zodra je hierop hebt geklikt krijg je jouw recente foto’s en video’s te zien en heb je de optie om op het camera icoontje te klikken. Als je hierop klikt kun je zelf een nieuwe foto maken en deze hierna direct plaatsen. Als je hier niet op klikt kun je kiezen uit al jouw foto’s en video’s die op je telefoon of device staan. Je kunt hier dan een leuke foto of video uitkiezen.

Foto’s bewerken met instagram

Als je eenmaal een leuke foto of video te pakken hebt kun je er voor kiezen om deze foto te bewerken. Dit kan op verschillende manieren. Zo krijg je als eerste de optie om een filter over de foto aan te brengen. Je krijgt deze filters direct te zien, zo kun je makkelijk zien hoe de foto eruit ziet met filter. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om geen filter aan te brengen. Ook kun je ervoor kiezen om op ‘bewerken’ te klikken. Als je hierop klikt kun je jouw foto op verschillende manieren bewerken. Zo kun je de foto draaien, het contrast veranderen, of de helderheid verhogen. Vind je jouw foto nu helemaal goed? Dan kun je op volgende klikken. Hierna kun je een beschrijving toevoegen, en mensen taggen in je foto. Klaar? Dan kan jouw foto of video gepost worden! Simpel as that!

Andere accounts gaan volgen

Het leuke van Instagram is natuurlijk het volgen van andere accounts. Zo kun je leuke nieuwe dingen ontdekken, zien wat je vrienden beleven, inspiratie opdoen en nog veel meer. Op je zoekpagina kun je op zoek gaan naar allerlei nieuwe personen en accounts die je kunt gaan volgen, zo verzamel je al snel een leuke volglijst bij elkaar. Ook kun je uiteraard op zoek gaan naar mensen die je kent, of personen die je graag zou willen volgen. Dit doe je door hun naam in te typen in de zoekfunctie. Dan stelt Instagram je alle mogelijkheden voor.

Hoe werken instagram verhalen?

Behalve reels en foto’s vindt je op Instagram ook het verhaal. Dit zijn korte posts die je kunt tonen aan iedereen die je volgt. Deze verhalen blijven 24 uur zichtbaar en zijn daarna niet meer zichtbaar voor anderen, behalve als je ze in je hoogtepunten plaatst op je account. In je verhaal kun je minder gepolijste dingen plaatsen, om bijvoorbeeld te laten zien waar je bent. Ook kun je dingen vragen aan mensen of een bericht van iemand anders delen.

Aan de slag met je account

Nu je deze handleiding Instagram voor beginners hebt gelezen kun je aan de slag met je account en met Instagram. Het is als enige nog goed om te weten dat je op Instagram ervoor kunt kiezen om je account privé te maken, of dat je deze achter een slotje zet. Dan kunnen mensen alleen je berichten ziet als jij het toestaat dat ze je mogen volgen, wel zo fijn misschien. Voor de rest valt er vooral heel veel te ontdekken, dus kijk en deel er vooral op los om je instagram feed naar een “higher level” te tillen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *